Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İNGİLİZCE) Dersleri Muafiyet Sınavı

DUYURU/ BİLGİLENDİRME BÖLÜMÜ

Sınav tarihi : 28.02.2024

Sınav Saati : 14:00

Sınav Yeri : A BLOK (Sınav salonları, sınav saatinden 15 dk önce A Blok binasında asılacaktır)

Sınav Son başvuru Tarihi : 26.02.2024

Sınav içeriği : Yüz yüze, çoktan seçmeli 50 sorudan oluşmaktadır.

Ortak zorunlu yabancı dil derslerini alacak öğrenciler, Bahar Dönemi başında yapılan Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavına tercihen tabi tutulurlar.

• Bu sınavdan 60 ve üzeri puan alarak başarılı olan öğrenciler Bahar Dönemi zorunlu yabancı dil derslerinden (ING102 – ING202 – ING104 – ENG102 ) muaf olurlar.

• Sınavdan Muaf olan Öğrenciler ortak zorunlu yabancı dil derslerinden muaf olduğu dersi almaz ve ders diploma notlarına Exempted (EX) olarak belirtilir ve genel not ortalamasına etkisi olmaz.

• Ortak Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı sadece öğrencinin sınava girdiği dönemde alması gereken ING- ENG Kodlu dersi için geçerlidir.

Ortak zorunlu yabancı dil derslerini alma şartı;

• Ortak zorunlu Yabancı Dil derslerinin muafiyet sınavına girmeyen ya da muafiyet sınavında başarısız olan öğrenciler; mezun oluncaya kadar ortak zorunlu Yabancı Dil derslerini almak ve başarmak zorundadırlar.

• Ortak zorunlu Yabancı Dil Derslerinin Muafiyet Sınavının, ayrıca telafi sınavı yoktur.

· Sınav başvuru formunu doldurmamış öğrenciler KESİNLİKLE sınava alınmayacaktır.

· Sınava kimlik kartı/öğrenci kimlik kartı ile gelmek zorunludur. Kimlik kartı ya da öğrenci kimliği olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

· Sınav optik formu sadece kurşun kalem ile doldurulacağından öğrencilerin hazırlıklı gelmesi kendi sorumluluklarındadır.

Sınava kayıt olmak için buraya tıklayın.

15.02.2024