Öğrenci Konseyi Seçim Takvimi

Sevgili Öğrenciler,

Geleceğini şekillendirmek ve sesini duyurmak için fikirlerini hayata geçirmek, okul hayatını daha da iyi bir yere dönüştürmek için sen de Konsey seçimlerine adaylığını koy!

Yapman gerekenler;

2024-2025 akademik yılı Öğrenci Konseyi seçim süreci ile ilgili bilgilendirme ve başvuru süreci aşağıda tarafınıza sunulmuştur. Her Fakülte ve Yüksekokulun en az 1 aday ile katılımı zorunludur.

Öğrenci Konseyi Seçim Takvimi

Başvuru Tarihleri: 16–30 Ekim 2024

Öğrenci konsey adayları, ilgili fakülte/yüksekokul müdürlüklerine /dekanlıklarına başvurularını bu tarihler arasında yazılı olarak yapabileceklerdir.

Aday Onaylarının İletilmesi: 31 Ekim – 1Kasım 2024

Adayların ilgili dekanlık / müdürlükleri tarafından onaylanmış dosyaları, belirtilen tarihlere kadar Öğrenci Dekanlığı'na tarafınızca bildirilmelidir.

Aday Tanıtım Süreci: 4 Kasım - 14 Kasım 2024

Adaylar kendi tanıtımlarını, belirtilen bu tarih aralığında yapacaklardır.

Seçim Günü: 18 Kasım 2024, Pazartesi

Öğrenci Konseyi seçimleri bu tarihte gerçekleştirilecektir.

Her Fakülte ve Yüksekokul en fazla 3, en az 1 aday göstermek zorundadır.

Öğrenci Konseyi Nedir?

Öğrenci Konseyi, her fakülteden/yüksekokuldan seçilen fakülte/yüksekokul konsey üyelerinden oluşan bir yapıdır. Bu konsey, öğrencilerle ilgili her türlü konu ve etkinlik için ilgili onaylar dahilinde çalışmalar yürütebilir. KİÜ’de kayıtlı ön lisans ve lisans öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarını gözetmek, üniversite yönetimi ve öğrenci dekanlığı ile öğrenciler arasında etkin bir iletişim kurarak, öğrencilerin taleplerini ve beklentilerini yönetim organlarına iletmek ve eğitim süreçlerindeki kararlara katılımını sağlamak amacıyla oluşturulacaktır.

Başvurularınızı ilgili dekanlığınıza yapabilirsiniz.

____________________________________

15.10.2024