Öğrencilerimize Duyuru

Kıbrıs İlim Üniversitesi Ailesi olarak pandemi dönemi boyunca öğrencilerimizi ailelerine kavuşturmak için bütün süreci en ince ayrıntısına kadar planladığımızı biliyorsunuz. Üniversitemiz ilk günden itibaren anlık bilgilendirme sistemi kurarak süreçle ilgili bilgi paylaşımını hayata geçirmiş, her hafta öğrenci evi ve yurtlarına gerekli ziyaretlerde bulunarak günlük gıda ve erzak ihtiyaçları karşılamıştır. Gerektiği durumlarda sosyal tesislerini öğrencilerinin sağlığını kontrolde tutmak amacıyla karantina merkezi olarak kullanmış, adadan ayrılacak öğrencilerinin sağlıklı koşullarda ulaşım görebilmesi için transferlerini ve gereken özeni sağlamıştır. Öğrencilerimizin ve ailelerinin sağlığı için Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimizden gönüllü hekimler oluşturup günlük sağlık takipleri de tarafımızca yapılmıştır.

Kaygı ve korku duygu durumunu kontrol altına alabilmek için Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi gibi tüm merkezlerimizden yararlanmaları ve psikolojik sağlamlıklarını kontrolde tutma amacıyla oturumlar düzenlenmiştir.

Alınan ve/veya alınacak kararlar doğrultusunda şunu belirtmek isterim ki, KİÜ öğrencisi ile kurduğumuz aile bağımızın sorumluluğunu her zaman yerine getireceğimizi yinelemek isterim. Öğrencimiz adaya geldiği ilk andan itibaren bize emanettir. Tarafımızca havalimanından karşılanarak 14 gün karantina kuralı gereğince kontrolümüz doğrultusunda tesislerimizde ve yurtlarımızda ücretsiz konaklamalarını sağlayacağız.

Önce Sen felsefesini yaşatarak öğrenmeyi ilke edinmiş bir üniversiteyiz.

Biz bir aileyiz.  Birlikte olunca güzeliz.

Selman Arslanbaş
Mütevelli Heyet Başkanı