Dünya Hemşireler Günü

Hemşireler; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti veren sağlık ekibinin en önemli öğelerinden biridir. 2020, Modern hemşireliği kuran Florence Nightingale'nin doğumunun 200’üncü yılı olması nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Hemşire ve Ebe Yılı” ilan edilerek dünya çapındaki tüm sağlık çalışanlarının yarıdan fazlasını oluşturan hemşirelerin oynadığı rolün önemi ortaya konmuştur. Bugün tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı en ön cephede yer alan hemşireler, gece gündüz demeden hastalarını sağlıklarına kavuşturmak için özverili bir şekilde çalışan ve yoğun çaba sarf eden kahraman sağlık çalışanlarıdır.

Bu düşüncelerle; hemşireler günü ve haftasının, hemşireliğin anlam ve öneminin hatırlanmasına, gayretleriyle mesleğe kalite ve değer kazandırmış hemşirelerimizin anılmasına bir vesile olması, dünya genelini etkileyen bir salgının gölgesinde gece gündüz demeden çalışan ve artan iş yükü ve sorumluluklarına ilavetten ailelerine duydukları özlemle görevlerini şefkatle, sabırla sürdüren  bu mesleğin mensubu tüm hemşirelerin ve salgından dolayı dijital ortamada hemşirelik eğitimini en iyi şekilde öğrencilere vermek için çaba sarfeden  akademisyen hemşireler ve hemşirelik öğrencilerimizin  12 Mayıs Hemşireler Gününü ve Hemşireler Haftasını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

Hemşirelik Bölüm Başkanı
Dr. Şengül DOLU KUBİLAY