Coronavirüs Uyarısı ve Bilgilendirme

Değerli Kıbrıs İlim Üniversitesi Personeli ve Öğrencileri,

KKTC Bakanlar Kurulu kararı ile COVID-19 virüsü nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde KKTC genelinde tüm okullarda ve üniversitelerde eğitime 15 Mart 2020 tarihine kadar ara verilmiştir.

KİÜ olarak da 10 Mart 2020 saat 14:00 itibariyle eğitime ara vermiş bulunmaktayız.

Üniversitemiz öğrencilerinin ve personelinin kampüs içinde ve dışında sağlığı, güvenliği ve refahı en büyük önceliğimizdir. Üniversitemiz, COVID-19 (Yeni Coronavirüs enfeksiyonu) ile ilgili olarak sesli görüntülü bilgilendirme ve uyarılar, bina ve kapı girişlerinde el dezenfektanlarının yerleştirilmesi gibi bazı önlemler almış, kampüsümüzün tamamı ve servis araçlarımız da ilaçla dezenfekte edilmiştir. Ayrıca Üniversitemiz tüm personelimizi ve öğrencilerimizi çeşitli duyuru araçlarıyla bilgilendirilmiş bulunmaktadır. Şu anda COVID-19 vakasında KKTC’de rastlandığı ve ülkemizin etkilendiğine dair resmi makamlarca bir vaka tespit edildiği kamuoyuna duyurulmuştur. Bu nedenle Kıbrıs İlim Üniversitesi olarak, bir çalışma ve koordinasyon grubu oluşturmuş bulunuyoruz.

Üniversitemizin COVID-19 (Yeni Coronavirüs enfeksiyonu) ile ilgili eylem planı aşağıda sunulmuştur.

Uluslararası Seyahat (30 Nisan 2020'ye kadar geçerlidir)

·       Üniversite öğretim elemanları ve idari personel için tüm uluslararası seyahatler ve etkinlikler, yukarıda belirtilen süre kapsamında kısıtlanmıştır.

·       Yukarıda belirtilen süre içinde ülke dışına yapılan kişisel seyahatlerin de iptal edilmesi üniversitemiz tarafından önemle tavsiye edilmektedir.

·       Son 14 gün içinde uluslararası üniversite destekli veya kişisel seyahat etmiş bulunan ve uluslararası seyahat planı olan herkesin seyahat detaylarını Kıbrıs İlim Üniversitesi Genel Sekreterliğine bildirmesi gerekmektedir.

·       Türkiye'ye geldikten sonraki 14 günlük kişisel izolasyonu tamamlamadığı sürece, başka bir ülkeden seyahat eden hiç kimsenin kampüste bulunmasına izin verilmeyecektir. Bu uygulamaya Kıbrıs İlim Üniversitesi dışından gelen ziyaretçiler de dahildir.

·       Son 14 gün içinde yurt dışından gelen personel ve öğrencilerin KİÜ Sağlık Merkezi’ne (revir) ve aşağıda isimleri ve iletişim bilgileri verilen Korona Enfeksiyonu Koordinasyon Grubu üyelerine  bildirimde bulunması gereklidir. Bu duyurulardan bilgisi olmayan veya bu konuda hassasiyet göstermeyen öğretim elemanı, öğrenci ve personelin KİÜ Sağlık Merkezi’ne (revir) ve aşağıda isimleri ve iletişim bilgileri verilen Korona Enfeksiyonu Koordinasyon Grubu üyelerine bildirilmesi zorunludur. ([email protected])

Uluslararası katılımcısı olan tüm etkinliklerin ertelenmesi veya iptal edilmesi:

·       Tüm üniversite birimlerinin 10 Mart-30 Nisan tarihleri arasında düzenleyecekleri uluslararası katılımlı tüm etkinlikleri bir sonraki duyuruya kadar iptal edilmiş veya ertelenmiştir.

·       Düzenli olarak planlanan dersler ile ilgili KKTC Bakanlar Kurulu kararlarının gereği periyodik olarak uygulanacak ve öğrencilerimiz ve personelimiz düzenli olarak bilgilendirilecektir.

Hastalıkla mücadelede hijyen ve temizlik:

·       Ortak alanlarda ve sık dokunulan yüzeylerde sağlık koşullarını oluşturabilmek için, temizlik dahil tüm sıhhi önlemlerin arttırılması yoluna gidilmiştir.

·       Yemek ve barınma gibi çok sayıda kullanıcısı olan kalabalık alanlarda temizlik personeli sayısını arttırılmıştır.

·       Toplantı odaları, ofisler, sınıflar vb. dâhil olmak üzere yaygın olarak kullanılan alanlara el dezenfektanları dağıtılmıştır.

·       Bunların dışında eksik görülen mekanlar için Kıbrıs İlim Üniversitesi Genel Sekreterliğine bildirimde bulunulması gerekmektedir.

COVID-19 (Yeni Coronavirüs enfeksiyonu) yayılmasını önleme:

·       Hasta olunca evde kalın.

·       Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız erken tıbbi yardım alın.

·       Ellerinizi en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkayın.

·       Sabun ve su yoksa alkol bazlı bir el dezenfektanı kullanın.

·       Dirseğin iç kısmına öksürüp, hapşırın ve yıkanmamış ellerle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının.

·       Kıbrıs İlim Üniversitesi yerleşke içinde yayınlanan videolar da dahil olmak üzere COVID-19 hakkında daha fazla bilgi edinin. (youtube.com/csuedutr)

·       Bu sorunlardan herhangi biri hakkında sorunuz varsa, lütfen şu adresleri ziyaret edin.

·       https://www.saglik.gov.ct.tr

www.who.int

Derslerin sürekliliği

·       Olağandışı bir durum veya ülke genelinde resmi makamlarca bir duyuru yapılmadığı müddetçe düzenli olarak planlanan derslerin dönem boyunca devam etmesi ve tüm sınavların mevcut programa göre yapılması planlanmaktadır. Olağandışı bir durumda üniversitemiz KİÜS online öğrenci sistemi, sosyal medya hesapları ve web sitesi aracılığı ile düzenli olarak bilgilendirmeler yapılacaktır.

·       Virüs kaynaklı sağlık problemi yaşadığını düşünen öğrencilerimizin KİÜ Sağlık Merkezi’nden (revir) alacakları belge, sınav ve devam konularının telafisi için geçerli olacaktır.

Hatırlatma

·       Hastalıkla ilgili korku ve endişenin paniğe neden olmaması, belirli bir topluluktan veya ulustan insanların hastalığın kaynağı ve taşıyıcısı olarak görülmemesi ve uluslararası öğrenci, öğretim elemanı ve personelimizin ayrımcılığa maruz kalmaması son derece önemlidir.

KİÜ her zaman her koşulda öğrencilerinin ve personelinin sağlığını en üst düzeyde önemsemektedir.

Saygılarımızla,

Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörlüğü

Yeni Coronavirüs Enfeksiyonu Çalışma ve Koordinasyon Grubu

Olağanüstü Durumlar İçin Acil İletişim Hatları:

Doç.Dr. Mehmet Avcı (Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı)

Şükrü Cankaya  (Genel Sekreter)

Öğr.Gör. Fatma Ayşin Kurak

Dr. Şengül Kubilay