Muafiyet Sınavı Başvuru Formu

Sevgili Öğrenciler:

Formu doldurmak için tıklayınız.

Sınav salonu listeleri sınav saatinden 1 saat önce A Blok  ana giriş kapısında asılacaktır.

​ Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı

• Ortak zorunlu yabancı dil derslerini alacak öğrenciler, güz dönemi başında yapılan Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavına tabi tutulurlar.
  • Bu sınavdan 60 ve üzeri puan alarak başarılı olan öğrenciler Güz Dönemi zorunlu yabancı dil derslerinden (ING201 – ING101 – ENG101 – ING103) muaf olurlar.
  • Sınavdan Muaf olan Öğrenciler ortak zorunlu yabancı dil derslerinden muaf olduğu dersi almaz ve ders diploma notlarına Exempted (EX) olarak belirtilir ve genel not ortalamasına etkisi olmaz.
  • Ortak Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı sadece öğrencinin sınava girdiği dönemde alması gereken ING- ENG Kodlu dersi için geçerlidir.

Ortak zorunlu yabancı dil derslerini alma şartı

• Ortak zorunlu Yabancı Dil derslerinin muafiyet sınavına girmeyen ya da muafiyet sınavında başarısız olan öğrenciler; mezun oluncaya kadar ortak zorunlu Yabancı Dil derslerini almak ve başarmak zorundadırlar.
  • Ortak zorunlu Yabancı Dil Derslerinin Muafiyet Sınavının, ayrıca telafi sınavı yoktur.
14.09.2022