Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı

Sınav Tarihi : 23/02/2022   Saat. 11:00

Sınav salonu listeleri sınav saatinden 1 saat önce A Blok  ana giriş kapısında asılacaktır.

Başvurmak için tıklayınız.

Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı

·         Ortak zorunlu yabancı dil derslerini alacak öğrenciler, güz ve bahar dönemi başında yapılan Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavına tabi tutulurlar.

·         Bu sınavdan 60 ve üzeri puan alarak başarılı olan öğrenciler zorunlu yabancı dil derslerinden (ING202 – ING102 – ENG102 – ING103) muaf olurlar.

·         Sınavdan Muaf olan Öğrenciler ortak zorunlu yabancı dil derslerinden muaf olduğu dersi almaz ve ders diploma notlarına Exempted (EX) olarak belirtilir ve genel not ortalamasına etkisi olmaz.

·         Ortak Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı sadece öğrencinin sınava girdiği dönemde alması gereken ING- ENG Kodlu dersi için geçerlidir.

Ortak zorunlu yabancı dil derslerini alma şartı

·         Ortak zorunlu Yabancı Dil derslerinin muafiyet sınavına girmeyen ya da muafiyet sınavında başarısız olan öğrenciler; mezun oluncaya kadar ortak zorunlu Yabancı Dil derslerini almak ve başarmak zorundadırlar.

·         Ortak zorunlu Yabancı Dil Derslerinin Muafiyet Sınavının, ayrıca telafi sınavı yoktur.

17.02.2022